Buğday Ekolojik Yaşamı Destekleme Derneği, Avrupa Pestisit Eylem Ağı (PAN Europe) ortaklığı ve Zehirsiz Sofralar Platformu işbirliği ile yürüttüğü Zehirsiz Kentlere Doğru projesi kapsamında, “Belçika’da Ot Mücadelesi” başlıklı bir webinar düzenleyecek. 

Zoom platformu üzerinden 30 Mayıs 2022 Pazartesi günü, 11.00 – 12.30 saatleri arasında gerçekleşecek olan webinarda, Belçika’nın ot mücadelesi için ekolojik ve doğa dostu yöntemlere geçişi üzerine konuşulacak ve bu yöndeki sürdürülebilir bakış açıları ele alınacak.

Leuven Belediye Meclis Üyesi David Dessers, Leuven kentinden temsilcilerin ve Wageningen Üniversitesi’nden Joop Spijker’in konuşmacı olarak yer alacağı webinarın moderatörlüğünü PAN Europe’tan Natalija Svrtan yapacak. Oturumun sonunda, konuşmacılar tarafından katılımcılardan gelen sorular yanıtlanacak. Webinarda, Türkçe ve İngilizce simultane çeviri sağlanacak.

Buğday Derneği’nin YouTube sayfasından canlı olarak yayınlanacak webinar, tüm belediye yetkililerinin ve halkın katılımına açık olacak. Zoom platformu üzerinden katılım için ise aşağıdaki butondan kayıt oluşturmak gerekiyor.

Kayıt oluşturmak için tıklayın.

 

Belediyelerin Öncülüğünde Zehirsiz Kentlere Doğru

Buğday Ekolojik Yaşamı Destekleme Derneği’nin, Avrupa Birliği tarafından Sivil Toplum Diyaloğu VI kapsamında desteklenen, Avrupa Pestisit Eylem Ağı ortaklığı ve Zehirsiz Sofralar Platformu işbirliği ile yürüttüğü Zehirsiz Kentlere Doğru projesi kapsamında sağlıklı bir gelecek için bir araya gelen sivil toplum örgütleri ve inisiyatifler, kentlerde yerel yönetimler tarafından kullanılan pestisitlerin/biyosidal ürünlerin zararları konusunda farkındalık yaratmayı ve alternatif uygulamaların kullanımını teşvik etmeyi amaçlıyor.

Zehirsiz Sofralar Platformu tarafından başlatılan Zehirsiz Kentler Kampanyası (Change.org/ZehirsizKentler) ile, belediyelerden zehirsiz kent olma yolunda kararlı bir adım atarak; en geç 2025 yılına kadar herbisit kullanımının tamamen sonlandırılmasına, 2030 yılına kadar diğer tüm pestisit ve biyosidal ürün kullanımının %50 azaltılmasına ve 2040 yılına kadar da tüm bu ürünlerin kullanımının tamamen sonlandırılmasına dair taahhütte bulunmaları ve bu kapsamda katılımcı bir stratejik eylem planı oluşturmaları talep ediliyor.

Zehirsiz Kentler Kampanyası’na destek olmak için: Change.org/ZehirsizKentler